De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

180906 PublieksprijsDe Sint Nykster Merke gaat door mits de anderhalve-meterregel van de baan is. Dat heeft het bestuur bekend gemaakt.

De Allegorische Optocht wordt nog een jaar overgeslagen. Alle andere activiteiten waaronder de Volksspelen en het kinderprogramma, en de gezelligheid in het centrum tezamen met de horeca gaan door.

Het bestuur van de VVV heeft de vergunningen bij de gemeente ingediend. ,,Gezien de vele versoepelingen van de afgelopen weken, denken we dat het mogelijk is", zegt voorzitter Christaan Hoekstra van de VVV, ,,Het is wel onder voorbehoud. Als de anderhalve-meterregel er nog is, dan gaat het feest niet door." De organisatie heeft daarom nauw contact met de gemeente en Veiligheidsregio Friesland.

De kroegen zijn in het eerste weekend van september - met of zonder anderhalve-meter - gewoon geopend, zoals dat nu ook mogelijk is. ,,Gelukkig lijkt het erop dat alles zonder beperkingen kan. We gaan er vol voor om op 2 september een mooi feest te houden."

Ondanks het afgelasten van de Allegorische Optocht, wordt op donderdag wel een dag voor en door wagenbouwers gehouden. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

(Foto: archief De Zakenman/De duikboot won in 2018 de Publieksprijs)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?