De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

2021 Neptunus IDSKENHUIZEN – Op het schiereilandje bij de jachthaven van Idskenhuizen mogen niet vijf recreatiewoningen worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren heeft een streep door de plannen gezet, omdat ze in strijd met het bestemmingsplan zijn.

Het stuk land heeft de enkelbestemming Recreatie-Jachthaven. Het is daarom niet toegestaan om de gronden te gebruiken ten behoeve van recreatief nachtverblijf anders dan ten behoeve van overnachtingsvoorzieningen voor de zeilschool. Daarnaast mag alleen binnen het bouwvlak worden gebouwd en het terrein heeft geen bouwvlak.

Nieuwe bebouwing in de jachthaven gaat, volgens B en W, heel erg dominant het silhouet van het dorp vanaf de Troelstraweg bepalen. Op dit moment staan hier bomen en een groensingel, maar dat zal met het bouwen van de vakantiewoningen verdwijnen.

Foto: de zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?