De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

BEACHROCKERS 2019 14SINT NICOLAASGA – Bezoekers van onder andere het Beachrockers Festival op de Ulesprong in Sint Nyk hebben naast een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig om het festivalterrein op te mogen. ,,Het is een verplichting vanuit de overheid", zegt organisator Gerrit Kooystra, ,,Het is niet de meest ideale situatie, maar ik ben blij dat we weer iets kunnen organiseren."

Beachrockers vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Het festival zou in eerste instantie op 2 en 3 juli worden gehouden. Door de coronamaatregelen was deze datum niet haalbaar. ,,We zijn hoopvol voor de nieuwe situatie. De verwachting is dat vanaf 1 augustus ook veel jonge mensen zijn gevaccineerd."

Het benodigde coronatoegangsbewijs bestaat onder andere uit een vaccinatiebewijs. Dit bewijs kan in de CoronaCheck-app worden ingeladen. Mensen die al corona hebben gehad, zijn met één prik volledig gevaccineerd. Op vrijdag 23 juli staat de vaccinatiebus in Sint Nicolaasga bij het Zalencentrum. Iedereen die een uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen, mag tussen 8.30 uur en 17 uur een prik komen halen.

Bezoekers kunnen ook een herstelbewijs overhandigen. De positieve PCR-test van GGD niet ouder dan 180 dagen geeft ook toegang tot evenementen. De test mag daarnaast niet korter dan 12 dagen oud zijn. Het herstelbewijs wordt niet afgegeven bij een positieve corona-sneltest.

Beachrockers laat bezoekers ook met een negatieve PCR-test toe. Bezoekers moeten via de site www.testenvoortoegang.org een afspraak inplannen. De test is veertig uur geldig.

Op het podium van Beachrockers staan dit jaar onder andere Ronnie Flex, Fokke Simons en 2 Unlimited. Ook de internationale act Cascade treedt op. De zaterdag is met vierduizend kaarten uitverkocht. Voor de vrijdag zijn nog wel een paar tickets beschikbaar. 

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?