De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

190905 Prijsuitreiking groot 1SINT NICOLAASGA - Het VVV in overleg met de Sint Nykster horeca  heeft vandaag bekend gemaakt dat er definitief geen Sint Nykster merke komt. Namens het VVV zal er wel een kinderprogramma worden aangeboden aan basisschoolleerlingen in het Zalencentrum en de Doniahal.

“De Sint Nykster Merke is een evenement waarbij je niet stil kunt zitten”

De nieuwste regelgeving omtrent evenementen zonder vaste zitplaats zijn bekend gemaakt voor de periode tot 1 september, 750 mensen mogen onder strikte voorwaarden een openlucht evenement bezoeken. De Sint Nykster Merke start op 2 september. De regels zullen naar inzicht van de VVV en de plaatselijke horeca niet dusdanig versoepeld worden dat er een Merke kan plaats vinden met duizenden bezoekers, welke ongetest door elkaar heen kunnen lopen en tegen elkaar aan kunnen hossen.

Een Merke met minder bezoekers (getest of niet getest), die al dan wel of niet moet zitten, of een mogelijke verhuizing van het festivalterrein helpen niet mee om het Merke gevoel te krijgen. Daarom heeft het VVV in samenspraak met de gezamenlijke horeca moeten besluiten dat er ook dit jaar geen Sint Nykster Merke zal zijn.

Het VVV begrijpt dat het vooral voor al hun leden een domper is. Dankzij hun jarenlange trouwe lidmaatschap heeft het VVV al jaren de Sint Nykster Merke en vooral de Allegorische Optocht kunnen organiseren.

Het lidmaatschapsgeld van dit jaar zal worden gebruikt om in 2022 een geweldige Allegorische Optocht neer te zetten. Wat dit voor effect zal hebben voor de bouwploegen wordt in februari 2022 feestelijk bekend gemaakt op de leden- en wagenbouwersvergadering, meldt het VVV op haar Facebookpagina.

(Foto: Archief de Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?