De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

sint maarten 2018 1SINT NICOLAASGA – Kinderen in gemeente De Fryske Marren mogen dit jaar in een Sint Maartenoptocht lopen, maar ouders mogen geen groepjes vormen.

De lampionnentocht is ook dit jaar aan regels gebonden. Kinderen en ouders moeten anderhalve meter van de deuropening blijven staan. De afstand kan met stoepkrijt worden gemarkeerd. Ook dient het snoepgoed voorverpakt te zijn. ‘Het kan ook handig zijn om een lichtje of lampje bij de deur te zetten zodat de kinderen weten dat ze bij je kunnen aanbellen’, tipt de gemeente.

De Fryske Marren vraagt daarbij begrip voor mensen die de deur niet openen. De gemeente vraagt mensen die verkoudheidsklachten hebben of tot de kwetsbare groep om de deur gesloten te houden. ‘Hang een briefje aan de deur met de boodschap dat je niet meedoet’.

(archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?