De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

211210 Elfsteden trekkers verlichtDe bonte stoet met verlichte trekkers en landbouwvoertuigen langs de Friese elfstedenroute doet vrijdag 17 december 2021 ook Sint Nicolaasga aan. De start is om 18.00 uur op het busstation in Spannenburg. Na een bezoek aan zorgcentrum Doniahiem gaat de trekkerstoet weer terug over Spannenburg en Tjerkgaast naar Sleat. Daarna rijden ze cia Wyckel naar Balk en over Woudsend weer naar het startpunt.

Rond elk van de elf Friese steden wordt een tocht georganiseerd. In totaal gaat het om acht routes van elk zo’n veertig kilometer. De deelnemers gaan met hun verlichte trekkers langs zoveel mogelijk zorginstellingen. In totaal zijn 7.000 kerstkaarten gedrukt, waarvan een deel in Doniahiem in Sint Nicolaasga wordt bezorgd. Het initiatief is afkomstig van twee belangenorganisaties in de landbouw: Team Agractie Fryslân en de afdeling Fryslân van Team Agro NL.

De AlvestêdeTrekkerljochttocht start vrijdag 17 december om 18.00 uur op Spannenburg. De route is als volgt: via Spannenburgerdyk en Noed over de Jonkheer Van Eysingastraat, Lemmerweg, Kerkstraat, Oer ’t Spoar , Stationsstraat, een stop bij Doniahiem, daarna via de Oergong, De Iendracht, De Kade, Industrieweg en Tsjûkemarwei weer richting Tjerkgaast en Sloten. De trekkers rijden vervolgens via Wijckel - Balk - Woudsend weer naar het startpunt het busstation Spannenburg.

Foto: Team Agractie Fryslân en de afdeling Fryslân van Team Agro NL.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?