De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

2020 Sint Nyk van boven PKNkerkSINT NICOLAASGA - De kerkklokken van Sint Nicolaasga, Langweer en Op 'e Noed worden op 1 januari van middernacht tot ongeveer 00.30 uur geluid. 

Het klokkenluiden is een samenwerking van de Club van Aanjagers van De Tsjûkemar en stichting BRM De Fryske Marren. Nu er opnieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken, vinden zij het een mooi idee om deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Beide stichtingen zijn voornemens om het klokkenluiden ieder jaar te herhalen.

In totaal klinken ongeveer dertig kerkklokken en klokkenstoelen in gemeente De Fryske Marren op Nieuwjaarsdag. Kerken en eigenaren van klokkenstoelen die zich bij het initiatief aan willen sluiten, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden bij de Stichting BRM op www.stichtingbrm.nl en . Voor meer informatie en voor vragen mail naar .

(Foto: Ook de PKN Kerk doet mee/Archief De Zakenman)

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?