De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

dashboard woningbouwSINT NICOLAASGA - Inwoners van gemeente De Fryske Marren hebben vanaf nu inzicht in de actuele status van woningbouwprojecten in De Fryske Marren. De gemeente heeft een ‘Dashboard Uitvoeringsprogramma Woningbouw’ gemaakt waarin de verschillende woningbouwprojecten en de status hiervan online in zijn te zien.

Het dashboard is koppeld aan het Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Dat maakt statuswijzigingen van aan individuele woningen meteen zichtbaar.

Het dashboard geeft inwoners inzicht in het woningbouwprogramma tot 2030, per periode van twee jaar. Het dashboard toont de verschillende projecten in de hele gemeente met daarin het aantal te bouwen woningen, het type woningen, de omschrijving van de fasen in het plan en de actuele status ervan. Per project worden de projectinformatie en de status regelmatig bijgewerkt zoals ‘Bouwvergunning verleend’, ‘Bouw gestart’ of ‘Pand in gebruik’.

In De Fryske Marren wordt op tientallen plekken gewerkt aan nieuwe woningen. Van appartementen tot wijken met ‘grondgebonden’ woningen, zoals vrijstaande woningen of twee-onder-kapwoningen. Het dashboard biedt diverse selectie- en filter mogelijkheden zoals zoeken op woonplaats of op een specifieke periode.

Elke woning wordt als individueel object in de kaart getekend en alle objecten zijn gekoppeld aan de BAG. Het dashboard toont ook de geplande toekomstige woningen die nog niet zijn opgenomen in de BAG.

Het dashboard wordt regelmatig aangevuld. Gemeente De Fryske Marren bouwt de komende jaren ongeveer 100 woningen per jaar. De nieuwe projecten worden aan het dashboard toegevoegd. Met het dashboard geeft de gemeente ook de provincie inzicht in de data van de woningbouwprojecten.

(Foto: screenshot dashboard)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?