De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

FNP Langweer pontLANGWEER – FNP Súdwest-Fryslân pleit voor een fietspont tussen Langweer en Hommerts. De pont zou de route voor fietsers met twintig kilometer verkorten.

Aan de kant van Hommerts zouden fietsers aan het einde van de Greate Aep op de pont kunnen stappen om bij de Hoaitesleat in Langweer af te stappen.

Raadslid Sicco Riedstra van FNP Súdwest-Fryslân benadrukt dat het pontje professioneel en in vereenstemming met de omgeving moet worden uitgevoerd. De route heeft een aantal bezwaren. Zo is het onduidelijk wat de kosten zijn, wat de exacte vaarroute is en wie het initiatief uitvoert.

,,De route giet oer it Prinses Margrietkanaal. Dêrom ha we earst mei it bestjoer Terhernster Veer praten, want dêr is it goed slagge”, vertelt raadslid Sicco Riedstra, ,,It is wat nijs. Dat is wennen, mar it is in útdaging om dit proses oan te gean.”

(afbeelding: FNP Súdwest-Fryslân)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?