De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

220319 Tsjûkemar brand steigers MarchjepôleDe brand op een kunststofsteiger op de Marchjepôle in de Tsjûkemar is mogelijk aangestoken. Getuigen hebben jongeren in een bootje zaterdagmiddag vlak voor de melding weg zien varen. Eigenaar recreatieschap Marrekrite is op zoek naar de daders en nog meer getuigen.

De verbrande planken van de steiger zorgden voor een flinke verontreiniging van het water. De brandweer van Sneek leverde olieschermen, waarmee de baai van het eiland werd afgesloten. Daarmee werd voorkomen dat de verbrande resten het meer opdreven.

De brand in de steiger van recreatieschap De Marrekrite zorgde zaterdagmiddag ook voor een enorme rookontwikkeling. De zwarte wolken van het brandende kunststof waren tot in de wijde omtrek te zien. Het vuur was zo hevig dat ook de tankspuit van Brandweer Lemmer werd opgeroepen, maar de korpsen van Langweer en Echten het vuur uiteindelijk blussen.

De brand op het wijde water zorgde voor extra transportbewegingen. Sneek leverde de olieschermen in de haven van Oosterzee af. Met twee blusboten zijn ze naar het eiland gebracht.

Foto: Brandweer Echten

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?