De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

220319 Tsjukemar brand steigers MarchjepoleDe politie heeft een brief met anonieme getuigenverklaring en videobeelden in verband met de steigerbrand op eiland Marchjepôle in de Tsjûkemar. Het onderzoek richt zich op een groepje jongeren, dat rond het tijdstip van de brand op zaterdag 19 maart 2022 in een wit, polyester kajuitjachtje van zeven meter is weggevaren. De steiger is volledig vernield en wordt deze week gesloopt. Als het meezit is de nieuwe steiger voor de komende bouwvakvakantie klaar.

Recreatieschap Marrekrite, die eigenaar van de kunststof steiger is, heeft direct na de band de videobeelden van de camera’s op de Follegabrug veilig gesteld. Ook is omwonenden van de Tsjûkemar gevraagd beelden van hun camera’s te bewaren en op te sturen, vertelt Eddie Huisman van het recreatieschap. Marrekrite kreeg bovendien een brief van een anonieme getuige, die een nauwkeurige omschrijving van de mogelijke daders geeft. De politie bekijkt de komende weken zowel de brief als de beelden.

Nagelhout Woudsend is maandag met de sloop van de afgebrande kunststof gestart. Voor de start van het watersportseizoen op 1 april zijn de resten opgeruimd. Pleziervaarders zullen het de komende maanden zonder de aanlegplaats op het razend populaire eilandje moeten doen. Voor de komende bouwvakvakantie hoopt Marrekrite de nieuwe steiger in gebruik te nemen.

Foto: Brandweer Echten

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?