De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

VVIIDSKENHUIZEN – In een ingelaste informatieavond over een gezamenlijk sportpark van VV Renado en VVI, heeft VVI haar leden geïnformeerd over het proces en over wat de situatie nu is. Na bijna twee jaar is het bestuur van VVI van mening dat er behoefte is aan duidelijkheid.

 

Voorzitter Christiaan Doorn van VVI  en lid van de commissie die de besprekingen met de gemeente voeren ging in zijn uitleg  in op de tot nu toe bekende plannen. Er bleek een grote behoefte te zijn aan duidelijkheid en openheid bij VVI. Op donderdag 17 februari 2022 heeft de gemeente VVI en Renado geïnformeerd over het besluit van het college over de infrastructuur naar het mogelijke gezamenlijke sportcomplex. Voor gemotoriseerd verkeer zal er één ontsluitingsweg aan de Zuid kant nabij Sint Nicolaasga komen. Fietsers door het Tsjerkleane en auto’s over de Noed.

In oktober 2021 is er feedback gevraagd bij de achterban op basis van de schets van destijds. Het ontbreken van infrastructuur voor gemotoriseerd verkeer vanuit Idskenhuizen was het belangrijkste punt van aandacht om tot een breed gedragen plan te komen.

De plannen worden al een aantal jaren besproken  en nadat op 7 januari 2021 de leden van de voetbalclubs hun mandaat hadden gegeven is de invulling van het sportpark besproken met de betrokken verenigingen. Na de eerste schetsen zijn de plannen enigszins aangepast. Zo is de afstand van het sportpark naar de huizen op de Finkeburen vergroot.

Plaatselijk Belang Idskenhuizen blijft de nodige problemen houden met de huidige gang van zaken, zo missen ze de beloofde compensatie voor het dorp. Wat die compensaties zouden  zijn werd niet duidelijk.

VVI heeft middels een nieuwsbrief op 24 februari j.l. een tussentijds update gedeeld naar aanleiding van het gesprek op 17 februari j.l. Op 18 maart heeft er een gesprek plaats gevonden tussen VVI en de gemeente. Hierdoor was het voor beide partijen beter om begrip op te brengen voor elkaars situatie. De gemeente vraagt zich af waarom ze met VVI verder zouden moeten praten als er geen draagvlak lijkt te zijn naar aanleiding van het besluit over de infrastructuur, terwijl VVI heel graag verder wil om een totaal plaatje te kunnen presenteren aan haar leden. Hierdoor kwam VVI in een enorme spagaat zoals de voorzitter dit meldde aan de leden.

Het totaal plaatje is er niet en gaat er op dit moment ook niet komen en dus blijft de vraag, waar zouden de leden van VVI voor mogen gaan stemmen?
Het totaal plaatje zou duidelijkheid moeten geven over, hoe de gebouwen er uit komen te zien, wordt het één vereniging, blijven het twee aparte verenigingen, hoe wordt er omgegaan met de kleedkamers en kantine, gedeelde sponsoren, welke investering vraagt het van de vereniging, etc.

Helaas lijkt de tijd niet rijp voor een gezamenlijk sportpark. Wat dit voor consequentie heeft voor de jeugdverenigingen van Renado  - VVI en Langweer (RVLC) is niet duidelijk. De gemeente en Renado gaan door met de plannen voor Sint Nicolaasga, dus zonder VVI.

VVI zal verder gaan voor de toekomst van het regionale en lokale voetbal in Idskenhuizen voor zowel de jeugd als senioren. Hoe de toekomst er van de sportvelden in Idskenhuizen nu komt uit te zien is nog onduidelijk. Vanuit diverse leden komt het advies om als VVI zich in te zetten voor een upgrading van het bestaande sportpark met op het B veld een kunstgrasveld en de kleedgelegenheden te moderniseren.

De komst van een nieuw gezamenlijk sportpark ligt op dit moment ver weg.

(foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?