De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Palmpasenoptocht SINt Nicolaasga 2022SINT NICOLAASGA - Met ruim tweehonderd kinderen in optocht is zondag in Sint Nicolaasga Palmpasen gevierd. In de Heilige Nicolaaskerk werden de kinderen met hun palmstok opgewacht door de ouders. Daarna werd in een gezinsviering het verhaal van Palmpasen.

Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd, is de laatste zondag van de vastenperiode, vanouds de tweede zondag van de Passietijd, maar vooral belangrijk als eerste dag van de Goede Week. Op Palmzondag wordt door christenen de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd.

Een Palmpasenstok of palmpaasje is een met groene takjes en lekkernijen versierde stok, in de vorm van een kruisje, die kinderen ter gelegenheid van Palmzondag maken en in optocht meedragen.

(Foto's : De Zakenman)

Palmpasenoptocht SINt Nicolaasga 2022

Kinderen Sint Nyk in Palmpasenoptocht

Kinderen Sint Nyk in Palmpasenoptocht

Kinderen Sint Nyk in Palmpasenoptocht

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?