De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

logo WolwezeSINT NICOLAASGA - Ruim 180 inwoners van Sint Nicolaasga en omgeving met een gemiddelde leeftijd van 62,5 jaar hebben de enquête van het Fries Sociaal Planbureau en Wolwêze Sint Nyk ingeleverd. Ze waarderen hun eigen geluk met het cijfer 7,6. De meerderheid voelt zich goed gezond. Tweederde sport gemiddeld drie uren per week. Een kwart van hen heeft matige tot ernstige problemen met eenzaamheid. Een derde heeft financiële problemen.

Inwoners kwamen met een hele trits ideeën, waarvan sommige al tot actie leidden. De suggestie om buiten-fitnessapparatuur te plaatsen wordt verder uitgewerkt. Wolwêze Sint Nyk organiseert op zaterdag 23 april 2022 een Gezondheidsmarkt. ,,Daar horen we graag welke apparaten en locaties de voorkeur hebben'', aldus Wolwêze Sint Nyk, die verschillende activiteiten organiseert. Zo is een dorpsverlanglijst opgesteld, is er op de woensdag een koffieochtend in Het Trefpunt in gebouw Unitas, staat de sociale kaart op de website van Plaatselijk Belang en komt er financieel advies van de gemeente.

Na de Gezondheidsmarkt wordt de tweede inwonersenquête verspreid. Aan de hand daarvan wil Wolwêze Sint Nyk bepalen waar behoefte aan is. De Wolwêze Gezondheidsmarkt in het Zalencentrum komt met sportieve uitdaging voor jong en oud, interessante sprekers, workshops en vele stands met plaatselijke initiatieven.

 

 

 

Monitoring Wolweze de eerste resultaten

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?