De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150813 Brug Spannenburg Tjerkgaast dicht variantSPANNENBURG - De brug over het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg van dinsdagavond tien tot woensdagochtend zes uur gestremd. Provincie Fryslân voert dan, als de weersomstandigheden gunstig zijn, reparatiewerkzaamheden aan het brugdek uit.

Al het verkeer zal tijdens het werk om moeten rijden. ,,Het beweegbare gedeelte is een geklonken stalen constructie wat verstevigd gaat worden, omdat er beschadigingen zijn geconstateerd", legt werkvoorbereider Paulus Rienks van de provincie uit. De brug moet vanwege de werkzaamheden ongeveer twee meter open staan.

Met verkeersborden wordt een omleidingsroute voorgesteld. De verkeershinder blijft in principe beperkt tot één nacht. ,,Tijdens de reparatieperiode is de brug niet bedienbaar voor de scheepvaart en de doorvaart door het beweegbare gedeelte is gesloten."

Provincie Fryslân voert de reparatie in opdracht van Rijkswaterstaat uit. ,,Bij de overgang van het Prinses Margrietkanaal, is afgesproken dat de Provincie een aantal taken voor vijf jaar blijft uitvoeren. Zo wordt de brugbediening nog steeds door de Provinciemedewerkers gedaan, de betonning en het vaarwegonderhoud. De Technische Dienst van Provincie Fryslân verzorgt nog steeds het klein technisch onderhoud en de storingsdienst aan de kunstwerken."

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?