De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

220425 Langweer gezonken bootje cbrandweerDe visboot van oud-voorzitter Riemer van der Velde van Sportclub Heerenveen is maandagochtend door de brandweer van Langweer boven water gehaald. Als gevolg van de harde wind en hoge golfslag was de stalen vlet van zes meter lengte bijna gezonken. Van der Velde zag het gebeuren en belde dorpsgenoot Auke de Vries om hulp. De voormalige werfbaas belde het alarmnummer en even later kwam de brandweerploeg van Langweer met de boot bij het schiphuis naast de villa van Van der Velde aan de Weversstreek aangevaren.

,,We konden ‘m nog net boven water houden’’, vertelt een woordvoerder van de brandweer, ,,Met de pomp van onze boot en een klokpomp kregen we mooi op tijd alle water er uit.’’ Een van de brandweerlieden bracht in waadpak de pomp naar de vlet, die vol op de wind lag. Na ongeveer een half uur was de klus geklaard.

Foto: Brandweer Langweer

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?