De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

fitnesspark LangweerLANGWEER – Het Outdoor Fitnesspark in Langweer wordt opgeknapt. De veertien toestellen hebben het na zeven jaar flink te verduren gehad.

,,We zien meer gebruikerssporen. Ook is er vorig jaar zomer vandalisme gepleegd”, zegt Pytsje Boersma van Plaatselijke Belang Langweer, ,,Voor de veiligheid en de uitstraling van het dorp vinden we het belangrijk dat het fitnesspark in een goede staat blijft; daarom krijgt het park binnenkort een refresh."

Gedurende het hele jaar wordt er veel gebruik van het park gemaakt: op de zondagochtend kan er onder leiding van een professionele instructeur worden getraind en op de woensdag weet een grote groep dames uit Langweer de toestellen ook te vinden. In de zomerperiode zijn er veel toeristen die het park bezoeken.

Vanwege de fikse kostenpost zijn een aantal stichtingen aangeschreven voor een verzoek tot een financiële bijdrage. Plaatselijk Belang Langweer krijgt voor de vervangings- en onderhoudskosten van het Outdoor Fitness Park 2.200 euro van de Stichting Westermeer. 

Bij de oprichting was voor Plaatselijk Belang Langweer nog de vraag wat ‘huferproof-toestellen’ precies inhoudt. ,,We wisten nog niet hoelang de toestellen mee zouden gaan. Ook heb je simpelweg te maken met slijtage van zaken." Om in de toekomst niet weer te worden verrast door hoge onderhoudskosten wordt er vanaf nu jaarlijks voor onderhoud een bedrag gereserveerd.

De apparaten komen van de Deense firma Norwell. De leverancier voert binnenkort de werkzaamheden uit.

(Foto: Plaatselijk Belang Langweer)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?