De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150820 Fitness ScharsterbrugLANGWEER - Na Scharsterbrug krijgt ook Langweer een outdoor fitnesspark. In de buurt van het strandje bij de passantenhaven worden zo'n vijftien apparaten geplaatst, bedoeld voor zowel volwassen als kinderen, die zo met het zicht op de Langwarder Wielen buiten kunnen sporten. 

Hoveniersbedrijf Mollema uit Hellum gaat het park vormgeven. De werkzaamheden starten op 1 september. Op zaterdag 19 september wordt de outdoor fitness door een bekende sporter geopend. Een sportschool uit Joure gaat bij de opening activiteiten met de apparaten organiseren.

De apparaten komen van de Deense firma Norwell, hetzelfde bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de outdoor fitness in Scharsterbrug. De toestellen zijn voorzien van houders waar de sporters hun smartphone met de speciale app in kunnen zetten. 

"Scharsterbrug heeft maar vierhonderd inwoners, maar uit alle hoeken komen mensen die gebruik maken van de apparaten. Een succes dus. Zelfs de school gebruikt het park voor de gymlessen", legt David Zwietink uit. Hij is Norwell-vertegenwoordiger in Nederland.  

(Archieffoto's Scharsterbrug: De Zakenman)

150820 Fitness Scharsterbrug 2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?