De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

170807 WaterpolitieSINT NICOLAASGA – In de Tsjûkemar zijn tussen Follega en Oosterzee illegale stropersfuiken gevonden. Aan een van de fuiken hing een dood lam als lokaas met name voor paling. Het dier was met een touw om de nek en een zwaar gewicht vastgebonden.

De politie heeft de illegale netten inmiddels verwijderd en het kadaver afgevoerd. De werkwijze van de stropers doet denken aan een soortgelijke stroperij eind jaren zeventig met kadavers van kalveren. In het Heerenveens Kanaal bij Nijehaske vond een passant een kadaver zonder ledematen en kop aan een ketting. Aanvankelijk bestond onduidelijkheid over de reden en ontstond grote ongerustheid over de lugubere vondst. Kranten schreven er destijds uitgebreid over. De politie vond later nog drie soortgelijke kadavers aan kettingen op vrijwel dezelfde plek.

Voor de stroperij op de Tsjûkemar roept de politie getuigen op om zich te melden. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met politie Sneek, afdeling milieuzaken 0900-8844 . Een anonieme melding kan via 0800-7000.

Visstroperij is een misdrijf en daarnaast een economisch delict.

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?