De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

8 SJONG JUNIOR 22 AFL 8 DE BREGE SKARSTERBREGE TAKOMST.00 10 29 10.Still023Het songfestivallied “Takomst” van leerlingen van de obs De Brêge in Scharsterbrug is klaar. Niet alleen het lied maar ook de video van het maakproces swingt als een trein. Het filmpje van een kwartier komt dinsdag rond het middaguur online. De leerlingen hebben de tekst zelf geschreven en zingen hun eigen song tijdens de finaleshow op vrijdag 10 juni in schouwburg De Lawei in Drachten. Acht scholen doen mee aan het Friestalige songfestival Sjong Junior.

Leerlingen van obs De Brêge hebben het lied samen met zanger en presentator Raynaud Ritsma geschreven. Het maken van het lied is samengevat in een video van vijftien minuten, die op het Youtube-kanaal “Tsjil” van Omrop Fryslân is te zien. Het filmpje dinsdag 31 mei 2022 officieel gelanceerd en is de laatste die online komt.

Het thema voor De Brêge was 'takomst'. In de klas brainstormden de leerlingen over vliegende auto's en een beter milieu. Ook woningnood en verstedelijking van het platteland kwamen ter sprake. Uiteindelijk kreeg het 'beter voor onze aarde zorgen' als onderwerp voor het lied de overhand bij de kinderen.

De leerlingen van De Brêge zijn inmiddels druk aan het repeteren voor de finaleshow. Net als de leerlingen waren ook juf Marian van der Heide en directeur Thijmen Krikke erg enthousiast en betrokken, aldus de makers van de video. Krikke was ook bij de opnames in de studio.

Vanaf woensdag zijn alle nummers op het streamingkanaal Spotify en als muziekvideo op Youtube te vinden. De scholen gaan nu de strijd aan om hun eigen nummer zo goed mogelijk te promoten.
In het Omrop Fryslân-radioprogramma 'Goeiemiddei' wordt er vanaf vandaag elke dag een nummer gepresenteerd en gedraaid.

De Brêge neemt het op tegen koren van De Bining in Westergeest, Ds. Hasperschool uit Akkrum, De Mienskip in Buitenpost, De Pionier in Dokkum, Staetslânskoalle in Tzum, De Tarissing in Oudehaske en De Twiner in St. Jacobiparochie.

 

 

Foto's uit de video: Omrop Fryslân

8 SJONG JUNIOR 22 AFL 8 DE BREGE SKARSTERBREGE TAKOMST.00 08 17 03.Still0218 SJONG JUNIOR 22 AFL 8 DE BREGE SKARSTERBREGE TAKOMST.00 09 20 04.Still0228 SJONG JUNIOR 22 AFL 8 DE BREGE SKARSTERBREGE TAKOMST.00 09 43 11.Still020

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?