De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160921 ynze Hoekstra 3SINT NICOLAASGA – Het boek ‘De Sprinkhaan-Notaris’ van oud-notaris Yntze Hoekstra is verschenen. Hoekstra stond aan het roer van Hoekstra & Partners uit Sint Nicolaasga met kantoren in heel Nederland.

Het boek is geschreven door journalist Niek Donker en vertelt over het leven en werk van een onafhankelijk Fries ondernemer en eigenzinnig notaris.

Yntze Hoekstra begon zijn carriere in 1992 in Langweer. Daarna volgde het kantoor in Sint Nicolaasga, nog altijd het hoofdkantoor. Omringd door de juiste adviseurs en advocaten verovert hij vanuit Sint Nicolaasga met diverse maatschappen Friesland. Daarna begint zijn opmars door Nederland: van Groningen en Zwolle gaat hij naar Utrecht en Tilburg. In ‘De Sprinkhaan-notaris’ doet Yntze Hoekstra een boekje open over zijn afkomst, jeugd en studiejaren.

Hoekstra vertelt over de soms bittere strijd met collega-notarissen en zijn succes: in 30 jaar van plattelandsnotaris in Langweer tot Hoekstra & Partners, landelijk top-tien notariskantoor met zes vestigingen.

Het boek is in iedere boekhandel te koop en via de webshop van uitgever Wijdemeer te Dokkum.

(Foto boven: archief De Zakenman/ Foto presentatie van het boek: Simon van der Woude)

Het eerste exemplaar van De Sprinkhaan is voor Baukje Hooghiemstra

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?