De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

15062750 instrumentSINT NICOLAASGA / SCHARSTERBRUG - Vier jonge muzikanten uit ons gebied maken deel uit van het Frysk Jeugd Orkest dat op zaterdag 26 september een optreden mag verzorgen tijdens de slotviering van '200 jaar Koninkrijk' in Koninklijk Theater Carré. Het orkest, dat onder de muzikale leiding van Theo Brouwer staat, won de speciale wedstrijd die door het nationaal comité was uitgeschreven.

Lieke Faber uit Sint Nicolaasga maakt als violiste deel uit van het Frysk Jeugd Orkest. De muzikale familie Scheltinga uit Scharsterbrug is zelfs met drie leden vertegenwoordigd en dus een hofleverancier van het korps. Michelle speelt de hoorn, Lisa de hobo en Eline is slagwerkster. Het kwartet en de rest van het orkest zullen de komende weken hard oefenen om de uitvoering van 'Van Oranje', geschreven door componist Carl Wittrock, in Amsterdam ten gehore te brengen.

Het Frysk Jeugd Orkest maakte volgens de jury de beste versie van het muziekstuk van de dertien deelnemende orkesten. De juryleden hebben niet alleen gekeken naar wie het stuk muzikaal technisch het meest hoogwaardig heeft uitgevoerd, maar vooral naar welk orkest zo goed mogelijk de ziel van het stuk heeft opgepakt. Verder heeft de jury de originaliteit van de uitvoering beoordeeld. De inzending van het Frysk Jeugd Orkest werd in het rapport geroemd om het hoge niveau, het goede samenspel en de mooie interpretatie van de partituur. 

Het Frysk Jeugd Orkest heeft een symfonische bezetting van zo’n zestig jonge leden.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?