De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het Lyts Dykje in Langweer wordt compleet verboden voor alle landbouwverkeer. De bewoners ondervinden ernstige hinder van de zware trekkers en andere landbouwvoertuigen. De gemeente De Fryske Marren vindt het belang van de bewoners zwaarder wegen dan die van de agrarische sector. Het gaat om het Lyts Dykje in de bebouwde kom, dat tussen de kruising Brédyk en die met de Legemarstersingel ligt.Het Lyts Dykje in Langweer wordt compleet verboden voor alle landbouwverkeer. De bewoners ondervinden ernstige hinder van de zware trekkers en andere landbouwvoertuigen. De gemeente De Fryske Marren vindt het belang van de bewoners zwaarder wegen dan die van de agrarische sector. Het gaat om het Lyts Dykje in de bebouwde kom, dat tussen de kruising Brédyk en die met de Legemarstersingel ligt.

Het inrijverbod voor de smalle straat is vooral bedoeld om andere weggebruikers te beschermen. Ook hopen burgemeester en wethouders dat de overlast voor aanwonenden voorbij is. Het zware verkeer kan volgens het college heel goed over de Legemarstersingel. De politie is het daar mee eens. De maatregel wordt met verkeersborden aangegeven.

Tegen het collegebesluit kan bezwaar worden aangetekend. Een voorlopige voorziening kan digitaal bij de rechtbank Noord-Nederland worden ingediend.
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Foto's: Noordoost.nl

Grou - Een zware trekker van loonbedrijf Krips in Tersoal passeert fietsers op de relatef smalle weg door het aquaduct bij Grou. Een klinkerstrook geeft nog wat extra ruimte, maar de trekkerchauffeur moet door de berm om de naast elkaar fietsende wielrijders te passeren. Met de stijgende temperaturen trekt het voorjaarswerk op de landerijen ook weer aan. Niet alleen trekkers maar ook andere zware landbouwmachines komen dan ook weer de weg op.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?