De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

rommelriddersDe Rommelridders met van links naar rechts Reinier, Mette en Diets.SINT NICOLAASGA _ Op zaterdag 17 september is er weer de World Clean Up Day. Aan veel mensen gaat deze dag voorbij, maar niet aan Reinier. Reinier is elf jaar, woont in Sint Nicolaasga en wil iets doen aan de rommel in zijn omgeving. Daarom organiseert hij nu al drie jaar de World Clean Up Day in Sint Nicolaasga.

 

Het begon drie jaar geleden heel klein, gewoon met vrienden, familie en buren. Dit jaar wil Reinier het groter gaan aanpakken. Samen met klasgenoot Mette, haar broertje Diets en de moeders Marije en Afke is hij druk bezig om dit te organiseren.

De buren zien Reinier regelmatig lopen met een opruimstok en een vuilniszak. Hij loopt langs sloten, bermen en straten, en ruimt blikjes, papier en plastic op. Want alles wat hij opruimt, komt niet in de natuur of bij de dieren terecht. Het leverde hem de bijnaam Reinier de Rommelridder op. Klasgenoot Mette is net zo’n dieren- en natuurliefhebber, dus ook zij gaat regelmatig mee opruimen. Met hun enthousiasme stimuleren ze mensen in de buurt om ook op te ruimen en om – de afgelopen drie jaar – mee te doen aan World Clean Up Day.

Honderd opruimers

Dit jaar hebben ze grote plannen voor de World Clean Up Day op zaterdag 17 september: ze willen met maar liefst honderd mensen gaan opruimen. Reinier: ‘We willen in de ochtend om 10.00 uur en in de middag om 14.00 uur starten vanaf De Wissel, Stationsstraat 16 in Sint Nicolaasga. Deelnemers krijgen dan een consumptie en opruimmaterialen en kunnen een van de routes lopen of fietsen. Om half 1 en half 5 komen we weer bij elkaar om al het afval in te leveren en krijgen de deelnemers een attentie als dank voor het meedoen.

Doe mee!

Om de organisatie voor elkaar te krijgen hebben Reinier en Mette al gesproken met wethouder Irona Groeneveld van de gemeente De Fryske Marren. Zij heeft opruimmaterialen toegezegd én komt helpen opruimen. Ook verschillende instanties in Sint Nyk en omgeving, die Reinier en Mette hebben gemaild of bezocht, reageren enthousiast en leveren graag een bijdrage. Kortom, de organisatie is in volle gang en het belooft een prachtige dag te worden. Wil je meedoen?

Je kunt je tot 10 september aanmelden via . Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op de Facebook-pagina en/of Insta-pagina Rommelridders Sint Nyk.

Het deelnemen is vanzelfsprekend voor eigen risico en deelnemers onder de twaalf jaar kunnen dit doen onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Lees ook:  Reinier.jaagt op Sint Nykster zwerfafval

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?