De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150827 Optocht Langweer3LANGWEER - De Langwarder Merke is donderdagochtend met een kleurrijke optocht van start gegaan. De achttien deelnemers lieten een hoog niveau in de straten van Langweer zien. De weergoden waren de optocht en haar publiek gunstig gezind. 

De kleurrijke stoet telde zes grote en één kleine wagen, twee grote en vijf kleine groepen en vier enkelingen. Wat opviel was dat veel deelnemers een actueel thema aangrepen in het ontwerp. De veelbesproken Color Run, de groeiende populariteit van Halloween, energiecoöperatie Doniawerstal en vijftig jaar zweefmolen Veldhuis waren bijvoorbeeld onderwerpen die werden uitgebeeld. Maar een bijzondere kijk op Langweer stond vooral centraal. Een visie op de 'Merke', de verscheidenheid van het dorpelingen, synchroonzwemmen in de Wielen en bezoeken van de Koning en een circus waren onder andere thema's van de praalwagens.

Vrijdagavond om kwart over acht kan de optocht opnieuw in de straten van Langweer worden bekeken. De Langwarder Merke kent tot en met zondag een verscheidenheid aan activiteiten. Meer informatie vindt u hier.

DeSintNykster.nl maakt aankomend weekend in de rubriek Yn 'e Kyk een fotocollage van de feestweek in Langweer.

(Foto's: De Zakenman)

150827 Optocht Langweer1

150827 Optocht Langweer2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?