De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

2021 kruispunt HuisterheideSINT NICOLAASGA - Jansma Drachten B.V. begint maandag 12 september in opdracht van gemeente De Fryske Marren met de herinrichting van kruispunt Huisterheide. De werkzaamheden worden op vrijdag 14 oktober afgerond.

De klinkers van de Langwarderdyk worden door asfalt vervangen. De kruising zelf krijgt wit asfalt, zogenaamd Reflexing White, dat in eerste aanleg zwart is. De zwarte laag is na ongeveer een jaar door slijtage en uv-straling verdwenen. 

Bij de fietsovergang aan de kant van Scharsterbrug komt een drempel. De huidige bushaltes verdwijnen en de bus stopt voortaan op de weg. Daarbij komt een tút-en-derút-strook, een haal- en brengvoorziening. Op drie aanrijpunten van het kruispunt komt een inspringing. 

Gestremd
De Langwarderdyk is tijdens de werkzaamheden voor autoverkeer gestremd. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde langs de werkzaamheden. Het gemotoriseerde verkeer wordt over een rijbaan geleid met behulp van verkeerslichten.

Op vrijdag 7 oktober 2022 vanaf 23.00 uur tot zaterdag 8 oktober 2022 08.00 uur wordt het kruispunt Huisterheide en de drempel voorzien van asfalt. Tijdens deze werkzaamheden is het kruispunt gestremd voor het verkeer. Het verkeer wordt in deze periode door middel van bebording en verkeersregelaars omgeleid via de A6. 

De beide bushaltes nabij de kruising van Huisterheide-Langwarderdyk komen tijdelijk te vervallen. Passagiers kunnen gebruikenmaken van de haltes bij Huisterheide nummer 12. Voor de fietsen komt een tijdelijke stalmogelijkheid op het parkeerterrein van Hjir is 't. 

Jansma Drachten B.V. regelt het aanbieden en terugbrengen van de afvalcontainers. Omwonenden kunnen de container op de dag zelf aan de voorkant van het erf neerzetten. 

(Foto: archief De Zakenman)

Lees ook: Inspraakavond over Huisterheide en Meer geld nodig voor aanpassing driesprong

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?