De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

top 1000SINT NICOLAASGA – De vijfjaarlijkse Top 1000 vindt weer plaats in De Wissel in Sint Nicolaasga. Huidige en oud-bestuursleden draaien in het weekend van 4, 5 en 6 november 56 uren non-stop muziek in de jongerensociëteit. De laatste editie is alweer zeven jaar geleden. Het traditionele weekend plaatjes draaien kon twee jaar geleden vanwege de Covid19-uitbraak niet doorgaan.

De Top 1000 wordt door de jeugdbesturen van de KPJ, De Wissel en Jeugdspoar op touw gezet. De organisatie werkt met blokken van twee uren. Elk blok wisselen de dj’s en mensen die bardiensten draaien. Tussendoor poetst de schoonmaakploeg. Vier mensen van elk bestuur rouleren met de ploegen mee. Zij regelen de randzaken.

De muziekmarathon is een traditie, die naar verluid ruim veertig jaar oud is. Wanneer de eerste Top1000 precies gehouden is, is onbekend. ,,Ik ha ferskate minsken frege, mar net ien wit wannear it precses begûn is”, zegt bestuurslid Stefan Nota (23) van de katholieke jongerenclub KPJ

Alle te draaien singles zijn al uitgezocht. De inspiratiebron is de Top 1000 Aller Tijden van radiostation Veronica. Met welke plaat er wordt begonnen, is nog onbekend net als welk nummer de hekkensluiter is.

De sfeer belooft die van een groot feest te worden. ’s Avonds blijft een ‘geschikt ploegje’ over dat de nacht doorgaat. ,,Der sil ik sels ek wol by sitte, tink ik”, lacht Nota, ,,Elknien dy de nacht trochhellet, is de oare deis min. Mar op dat stuit komme de jongere bern. Der bliuwt genôch publyk oer.” De bewoners van Doniahiem komen zaterdagmiddag langs. Zij worden als buren elke editie van de Top 1000 uitgenodigd om te komen kijken.

Alle oud-leden en -bestuursleden zijn voor het weekend uitgenodigd. De oudste bestuursleden, die langskomen, zijn rond de zestig jaar. ,,De organisatoaren fan de earste edysjes ha wy der miskien ek noch wol by. Dat soe wol hiel moai wêze. Wy ha hjir as jongerein al hiel wat meimakke. Dat sil foar de âldere besjoersleden net oars wêze. Ik hoopje fan harren in bult âlde ferhalen te hjerren. En wy meitjsje wer nije herinnerings. De jongerein fan achttjin jier en jonger ha dit noch noait meimakke.”

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?