De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

BEACHROCKERS 2019 10SINT NICOLAASGA – De uitreiking van de Friese Popprijs 2022 Publieksprijs heeft niet een, maar twee winnaars opgeleverd. Het Beachrockers Festival uit Sint Nicolaasga en Hardcore Vrijdag in Leeuwarden kregen evenveel stemmen van het publiek.

De Friese Popprijs is door Lake Woozoo uit Leeuwarden gewonnen. De studio in Leeuwarden is een soort huiskamer voor Friese artiesten en een schakel in de Friese muziekscene, met name op het gebied van producing, talentontwikkeling en begeleiding.

Festival Aaipop won de Bernlef Priis. De Friese provinciale muziekprijs is voor artiesten en organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan de Friese muziekcultuur. De Talent Award ging naar de DJ Carmen Lisa. De award voor de Song van het Jaar 2022 ging naar Joost voor het nummer Fryslân Bop. De award is toegekend in samenwerking met 3voor12/Friesland en gekozen door het publiek (ruim 700 stemmen) én een vakjury.

Jan Martien Dekker mocht de award voor de beste video in ontvangst nemen voor de video bij het nummer ‘Nachtjapon’ van Esther de Jong.

Friesland Pop reikt sinds 1996 de Friese Popprijs uit aan degene die jaarlijks het meeste heeft betekend voor de Friese popcultuur.

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?