De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230210 De ZakenmanSINT NICOLAASGA – De Zakenman heeft veel bedankjes en beterschapswensen voor Harry Nota ontvangen. Gezondheidsproblemen zijn de reden voor Nota om eerder te stoppen met het redigeren van het dorpsblad.

De Zakenman gaat door. Ondernemersvereniging Sint Nicolaasga zoekt onder de leden naar vrijwilligers, die de verschillende taken willen overnemen. De coördinatie van De Zakenman wordt overgenomen door Alex J. de Haan van Persbureau Noordoost te Heerenveen.

Voor de eerste De Zakenman zonder Harry Nota, sprak de redactie met de Ondernemersvereniging Sint Nicolaasga (OVS). De club is maar liefst 61 jonge leden rijker. De helft van alle 171 leden is jonger dan veertig jaar. Daarmee is het ledenbestand weer in balans.

Tineke van der Molen, Hielkje de Wolff, Margriet Hogeling en Sjoerd van Aalsum van Toanielselskip Sint Nyk staan samen honderd jaar op het podium. Een eeuw theaterervaring: ze zijn alle vier 25 jaar of langer lid van de vereniging. Het kwartet is na afloop van de première van ‘Wát in teater’ op vrijdag 27 januari 2023 onderscheiden.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?