De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

190809 Doorbraak Jumbo HeemstrastraatSINT NICOLAASGA – De gevreesde overlast bij de uitrit aan de Heemstrastraat in Sint Nicolaasga van Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga is uitgebleven. De conclusie trekt gemeente De Fryske Marren na een verkeerstellingen.

De komst van de uitrit van het parkeerterrein van de Jumbo zorgt niet voor veel meer verkeersbewegingen in de Heemstrastraat, de Omloop en de Van Burumstraat, concludeert de gemeente. Daarnaast zijn er de afgelopen periode geen klachten bij de gemeente binnengekomen en zijn er geen ongevallen geregistreerd.

Het is sinds de wel drukker in de straat geworden. De gemeente heeft wel ‘algemene verkeersklachten’ over de Van Burumstraat ontvangen, maar staan los van de vergunning voor de Jumbo.

De supermarkt kreeg in 2020 een omgevingsvergunning voor het parkeerterrein met een toegang aan de Heemstrastraat in Sint Nicolaasga. Omdat omwonenden bang waren voor overlast, werd een evaluatie na een jaar verplicht. De evaluatie zou vorig jaar al plaatsvinden. Door technische redenen bleek het niet mogelijk te zijn om alle meetgegevens uit te lezen. ‘Om toch tot een representatieve vergelijkbare uitkomst te komen waren wij genoodzaakt om een jaar later opnieuw tellingen uit te voeren’, meldt De Fryske Marren.

(Foto: archief De Zakenman)

Lees ook: Ontsluiting Jumbo aan Heemstrastraat

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?