De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

klimmerbled 2022SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren geeft nog een jaar lang gratis menstruatieproducten weg. De gemeente stelt sinds mei 2022 producten beschikbaar. Uit een evaluatie blijkt dat ‘de gratis menstruatieproducten nodig zijn in De Fryske Marren’.

In de gemeente zijn in totaal 15 uitgiftepunten, waaronder in It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga. De producten worden op een laagdrempelige manier aangeboden door kastjes in de toiletten. Alle uitgiftepunten zijn terug te vinden via een interactieve kaart op de website van de gemeente.

In totaal zijn tot 31 december 2022 een aantal van 37 grote dozen aan menstruatieproducten verstrekt aan de verschillende uitgiftepunten. ‘Dit aantal weergeeft de grote behoefte aan de gratis menstruatieproducten’ meldt de gemeente.

De kastjes worden op dit moment bevoorraad door het Armoedefonds. Inwoners mogen zelf ook spullen in de kastjes leggen.

Lees ook: Gratis maandverband bij It Klimmerblêd

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?