Voetbalvereniging Akkrum hield zaterdag de jaarlijkse wedstrijd om de Penaltybokaal voor de jeugd. Over de hele dag verdeeld kwamen nagenoeg alle jeugdspelers langs om mee te doen aan het penaltyschieten op keeper Michel Geertsma (foto), die in het eerste van VV Akkrum speelt. Daarnaast was er een spelletjescircuit waaraan iedereen kon meedoen. Op een markt  werden tweehandens voetbalschoenen, shirts en anders voetbalbenodigdheden verkocht.Met veel moeite heeft het eerste elftal van voetbalvereniging Langweer zaterdag 18 maart 2023 tegen Sportvereniging Houtigehage de broodnodige punten binnengesleept. Het werd een zwaar bevochten overwinning, die voor het moraal van de voetballers is. Man de wedstrijd was Pieter Bloemendaal, die in een hectische wedstrijd zijn broertje Jesse redde. Ook de mannen van het tweede elftal bleken waardevol in deze wedstrijd.

Direct in de vierde minuut was er al een goede kans voor Langweer. De ploeg zette de druk er flink op, want na een goede aanval via Sander Drost schoot Pieter Bloemendaal tegen de keeper op. Na een corner en een nieuwe goede aanval miste Dennis van der Heide net. Hij boekt wel progressie, zo is de algemene mening.

Een waardevolle penalty volgde nadat Pieter Bloemendaal zich in de 39ste minuut het strafschopgebied binnen worstelde en uit balans werd gebracht. Pieter Bloemendaal deed wat hij moest doen en scoorde de 1 – 0. Twee minuten later volgde na een black-out van keeper Jesse Bloemendaal een doelpunt voor Houtigehage (1–1).

De verslaggever kwam net te te laat de bestuurskamer uit om de 1–2 te zien uit een afstandsschot over Jesse Bloemendaal heen. Na een vloeiende aanval-uit-het-boekje via Pieter Bloemendaal kwam Langweer even later weer op gelijke hoogte (2–2).

In de 68e minuut liet Paul Galama heel Langweer juichen en gleed de 3–2 binnen. Daarna volgden kansen voor Houtigehage en had de thuisploeg geluk. Pieter Bloemendaal ontsnapte even later aan de laatste man, die hem vasthield waardoor opnieuw een penalty volgde. Pieter Bloemendaal schoot Langweer naar de 4–2-voorsprong. Na de 4–3 hield Langweer stand tot dat scheidsrechter J. van de Weide in de 96e minuut voor het einde blies.

Zaterdag 25 maart 2023 om 14.00 uur heeft Langweer een uitwedstrijd in Bolsward tegen Blauw Rood.

Archieffoto: NOordoost.nl