De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

151017 oorsprong 80 jubileum 155SINT NICOLAASGA – Hans Hofstee uit Doniaga is op 27 maart overleden. Hij is 87 jaar geworden. Dat meldt website Phryso. Hofstee was een bekende in de paardenwereld. Zo is hij in 2000 bij het KFPS onderscheiden met de Gouden Speld voor zijn verdiensten voor het Friese paard.

Hans Hofstee zat ruim dertig jaar in het bestuur van Landelijke Rijvereniging De Oorsprong. Bij zijn aftreden in 1989 is hij hier tot erelid benoemd. Hofstee was naast bestuurslid ook instructeur en reed zelf veel. Op zijn veertiende werd hij lid van De Oorsprong. Later werd hij commandant van het Oorsprong-achttal, destijds het enige achttal met uitsluitend Friese paarden. Onder zijn leiding werd de manege meerdere keren Fries Kampioen en zelfs tweemaal naar het reserve-kampioenschap van Nederland.

Hans Hofstee is in Doniaga geboren in Doniaga en bleef daar lange tijd wonen. Hij trouwde met Jantje Hofstee-Visser, die in 2021 overleed. Ze kregen drie kinderen: Dubbeld, Roel en Janny.


De familie Hofstee heeft jaren geleden aan de rand van Sint Nicolaasga een groot huis met stal laten bouwen, waar het gezin nog enkele jaren heeft gewoond. De laatste jaren woonde Hans Hofstee in Joure.

Lees meer op de site van Phryso: In memoriam: Hans Hofstee

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?