De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Kleding2De kledingbank in Sint Nicolaasga, Smûke Hoeke, is geopend. Wethouder van de Fryske Marren Luciënne Boelsma overhandigde initiatiefneemster Sjoukje een tas vol kleren namens het college van Burgemeester en Wethouders.

Bij de kledingbank aan de Boskranne kan iedereen die het nodig heeft gratis kleding uitzoeken. De kledingbank heeft kinder-, baby-, dames- en herenkleding. Sjoukje vindt het schrijnend dat een Kledingbank nodig is. ,,Ik fyn it ferskrikkelik dat dit bestiet yn san ryk lân.” Ze wil nooit weten waarom mensen spullen nodig hebben. ,,Ik hoech dat net te witten. Dat is net myn taak. Tinkst dasto it nedich hast, dan krygst it.”

De Sint Nykster had eerder bij Miks Welzijn in Joure een ruimte waar ze kleren inzamelde en weggaf. Na de sluiting van het gebouw werd haar huis het inzamelpunt. Met de opvang van Oekraïense vluchtelingen in De Oorsprong vond Sjoukje hier een ruimte voor de kleding.

De kledingbank is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

 

 

Kleding3

Lees ook: Kledingbank opent deuren Sint Nyk

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?