De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De Zakenman aprilSINT NICOLAASGA – Deze week vertellen Douwe Sikkes en Egbert de Jong over de gratis skeelerlessen in Sint Nicolaasga. ,,Wy wolle graach de bern yn de kunde komme litte mei de sport”, zegt Egbert de Jong.

De vijfde editie van de Skûtsje Kuier in Langweer kende zaterdag 15 april 2023 enthousiaste deelnemers, maar de opkomst was met tachtig wandelaars teleurstellend. De twaalf kilometer lange wandeltocht rond de Langweerder Wielen trok in de vorige edite wel tegen de driehonderd mensen. Het verminderde aantal inschrijvingen verbaast de organisatie. “Voor het voortbestaan van de Skûtsje Kuier moeten die aantallen eigenlijk wel omhoog.”

Verder in De Zakenman: Langweer heeft zijn zwaan, toren - kruis en de kerkklokken weer terug, doneeractie Zalencentrum voor De Beuk, twee kampioenen bij schaakclub De Hynstesprong en kerk viert een mis op camping Spannenburg.

Lees dit en meer in De Zakenman van vrijdag 21 april.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?