De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Openbaarvervoer museum 6 1000OUWSTERHAULE - Het Overleg Verkeer en Vervoer Fryslân vond donderdag in het Openbaar Vervoer Museum in Ouwsterhaule plaats. In dat overleg, waarin alle verkeerswethouders van Friese gemeenten vertegenwoordigd zijn, bespraken ambtenaren van de provincie en gedeputeerde Avine Fokkens de huidige staat en de toekomst van het openbaar vervoer in Friesland.

Het openbaar vervoer in Friesland bevindt zich in een neerwaartse spiraal, meldt de Leeuuwarder Courant. De vraag die centreel stond is: hoe krijgen we Friezen weer terug in de bus en in de trein?

 ,,Het is een behoorlijke neerwaartse spiraal”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens in de Leeuwarder Courant. ,,Je hoopt maar dat mensen die afhaken, bereid zijn om het openbaar vervoer een tweede kans te geven.”

Lees het hele artikel op de site van de Leeuwarder Courant

(Foto: archief De Zakenman/Menno Dijkstra)

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?