De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

23 05 04 SintNyk natuurwandelingDe eerste wandeling van Gezond Natuur Wandelen op woensdag 3 mei 2023 in Sint Nicolaasga trok een groep enthousiaste deelnemers.  Ze wandelden een uur rondom onder andere de Amazonasvijver. Tijdens deze wandeling vertelden de vrijwilligers Constance Smit-Walstra en Marinus van Kampen over de natuur rondom de vijver. De groep zocht naar kikkervisjes en kreeg van te horen over libellen, vogels, bomen en planten.

Samen in de natuur wandelen is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht, te ontspannen én met mensen in contact te komen, aldus Mark Bron van SociaalWerkDe Kear. ,,Wandelen in de natuur biedt meerdere voordelen voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal.''

De gratis wandelingen zijn opgezet door Sociaal Werk De Kear en Stichting Gezond Natuur Wandelen. Vanaf mei wordt elke week een uurtje gewandeld in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor natuur en cultuur(-historie). De gezonde natuurwandeling is elke week anders en start elke woensdag om 9:30 uur vanaf het Unitas Verenigingsgebouw, Omloop 1 in Sint Nicolaasga. Vrijwilligers vertellen elke week andere leuke weetjes over de natuur en de omgeving langs verschillende routes in Sint Nicolaasga.

Loop gezellig een keertje mee!
Iedereen die meer wil bewegen, die het leuk vindt om met een groep een uurtje op stap te gaan of meer over de natuur wil weten is welkom bij de gezonde natuurwandelingen. Na afloop is er gelegenheid een kopje koffie te drinken. Ook voor mensen die nieuw in Sint Nicolaasga en omliggende dorpen zijn komen wonen is dit een mooie manier om de omgeving en inwoners te leren kennen.

Heeft u vragen neem dan contact op met: Mark Bron van Sociaal Werk De Kear. Telefonisch: 06 222 838 66 of per mail:

Foto De Kear.

 230504 SintNyk natuurwandeldag2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?