De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230609 SIntNyk brandweerboot sleept gestrande botenEen schipper uit Scharsterbrug heeft zaterdagavond tegen zonsondergang twee redders nodig gehad om los te komen van een ondiepte in de monding van de Skarster Rien in de Tsjûkemar. Hij zou een ander schip helpen, maar liep zelf met zijn houten boot op de zandkop in het Sânwetter vast. Ter plekke staat zo’n vijftig centimeter water. Het andere schip zat daar ook vast.

Vrijwilligers van de Professionele WatersportOndernemers (PWO) lukte het om de eerste boot los te trekken, maar dat lukte niet met het schip uit Scharsterbrug. Na verwoede pogingen is de bemanning van het PWO-vaartuig onverrichter zake vertrokken. De inmiddels gewaarschuwde brandweerboot van de eenheid Echten stak de Tsjûkemar over en bracht uitkomst. Met een flinke straal gas lukte het de brandweereenheid om de boot van de zandkop te trekken.

Foto: Brandweer Echten

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?