De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Sloop panden Jaring de WolffNog in het derde kwartaal van 2023 start het Noord-Hollandse bedrijf Kuin met de bouw van twintig appartementen en twaalf woningen aan de Kade in Sint Nicolaasga. De vastgoedontwikkelaar en bouwbedrijf uit Bovenkarspel neemt het contract van Johan Postma Vastgoed BV en Jaring de Wolff Beheer BV over. Beide partijen uit Sint Nyk hadden met de gemeente afgesproken eerder al met de bouw te beginnen, maar zien onvoldoende perspectief in het project.

De gemeenteraad van De Fryske Marren moet nog met het voorstel tot contractovername instemmen, maar burgemeester en wethouders hebben voldoende vertrouwen in de Noord-Hollanders. Aannemingsbedrijf Kuin bouwde eerder 48 appartementen in het plan Sevenwolden in Joure. Tot volle tevredenheid van de gemeentelijk projectleider. ,,Kuin is een bedrijf met body op het gebied van projectontwikkeling. Het bedrijf heeft veel meer projecten onder handen’’, aldus burgemeester en wethouders.

Johan Postma Vastgoed en Jaring De Wolff Beheer hebben de grond aan de Kade nu nog in eigendom. Mede door de gestegen bouwkosten krijgen zij het project niet rond. Ze vinden het risico te groot en doen hun het perceel over aan Kuin zodra de gemeenteraad akkoord is.

Kuin zelf heeft volgens het college ook alle belang bij een vlotte mogelijk start van de bouw. Het bedrijf wil de twintig appartementen zelf verhuren. De twaalf woningen gaan in de verkoop.

Foto: De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?