De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230706 SintNyk DylandeJong windsurfeninstormWindsurfer Dylan de Jong uit Sint Nyk was woensdag tijdens het hoogtepunt van zomerstorm Poly op het IJsselmeer bij Makkum te vinden. Met maximum snelheden van 58 kilometer per uur en sprongen van vijf meter hoog beleefde hij ultieme momenten. Na afloop had hij de blaren in de handen. Hij had het kleinste zeil op de plank en een gewicht in een rugtas achterop om met zijn plank op het water te blijven.

,,Onze eigen snelheden vielen wat tegen, want je moet in zo’n storm wel de controle houden’’, vertelt De Jong na afloop, ,,Het waren echt heftige omstandigheden, maar wel superleuk.’’ De storm was kort na de middag inmiddels van Zuid naar Noordwest gedraaid en had een kracht van tien op de schaal van Beaufort. ,,We hadden uitschieters met vlagen van 115 kilometer per uur. Dan zit je in een zeer zware storm.’’ Dylan de Jong gaat zo vaak mogelijk surfen, afhankelijk van wind en werk.De zomerstorm op het IJsslemeer wilde hij voor geen goud missen.

Foto's: Dylan de Jong

30706 SintNyk DylandeJong windsurfeninstorm handen30706 SintNyk DylandeJong windsurfeninstorm portret

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?