De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Kombord TjerkgaastMensen die zelf plannen voor de bouw van een woning hebben, kunnen wellicht nog dit jaar in Ouwsterhaule en Tjerkgaast terecht. De beschikbare kavels liggen in vier plangebieden – ook Oudega en Sint Johannesga/Rotsterhaule doen mee. Als de belangstelling groot genoeg is, helpt gemeente De Fryske Marren bij de vormgeving van het plan. De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden.

Vanaf maandag 17 juli tot en met 24 juli kunnen belangstellenden zich voor een kavel inschrijven. Als de belangstelling groot is, vindt op dinsdag 5 en donderdag 7 september 2023 een verloting plaats. De Fryske Marren geeft de bouwkavels uit volgens de vorm Build to Order, waarbinnen initiatiefnemers gezamenlijk een plan voor hun eigen buurtje ontwikkelen.

Elk van de vier plannen kan doorgaan als de gemeenteraad akkoord is en de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure is gevolgd. Na het akkoord kan de initiatiefnemer een of meerdere kavels kopen. De initiatieven moeten passen binnen bestaande afspraken over bebouwing.

Tjerkgaast
De uitbreiding van Tjerkgaast lijkt aan de zuidkant het meest geschikt. De gemeente zelf denkt aan de verdeling van de kavels voor vier vrijstaande woningen en twee halfvrijstaande woningen.

Ouwsterhaule
Op een perceel aan de zuidoostkant van het dorp is ruimte voor de bouw van tien vrijstaande woningen en tien half vrijstaande woningen.

Meer informatie op de Build to Order-pagina van De Fryske Marren

  • Inschrijving: vanaf maandag 17 juli tot en met 24 juli 2023
  • Verlotingsdata
    • Plangebied Oudega: dinsdag 5 september om 15.30 uur.
    • Plangebied Ouwsterhaule: dinsdag 5 september om 17.00 uur.
    • Plangebied Tjerkgaast: donderdag 7 september om 15.30 uur.
    • Plangebied Sintjohannesga / Rotsterhaule: donderdag 7 september om 17.00 uur.
Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?