De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230729 Langweer ringrijderij 2

De traditionele ringrijderij voor (aangespannen) paarden in Langweer op vrijdagavond 28 juli 2023 is onder zeer gunstige weersomstandigheden gehouden. De bezoekers troffen het in de smalle dorpsstraat Buorren, dat al meer dan veertig jaar het strijdtoneel is.

Waar in andere plaatsen de deelname de laatste jaren minder wordt, heeft de Commissie Ringrijden Langweer van Plaatselijk Belang nooit klagen. Deelnemers van heinde en ver staan in de rij om naar Langweer te komen. Ondanks een paar afmeldingen op het laatste moment verschenen uiteindelijk zeventien deelnemers aan de start.

Verschillende combinaties met rijtuigen als een sjees, phaeton, wagonette, marathonwagen en sulky trokken aan het oog van het grote publiek voorbij. Ze zaten op de verschillende terrassen van de Buorren eerste rang.

Na vier rondes en een barrage waren het Haitse Postma en zijn vrouw Joke Postma als steekster, die er met de eerste prijs vandoor gingen. Het echtpaar uit Marum won het felbegeerde wisselbord, dat door De Bast-Bakkerstichting beschikbaar gesteld.

Naast de in totaal vijf te vergeven prijzen was er ook nog een tweetal prijzen voor het schoonste geheel en een aanmoedigingsprijs.

De volledige uitslag is als volgt:

1. Haitse en Joke Postma, Marum met hun Fellpony Odin van het Westerkwartier, 39 punten
2. Gert van Dijkhuizen en Ilse Koster, Follega (Fries), 37 punten.
3. Sybren Reijenga, Alice Hettinga, Joure met hun Fries Jort, 37 punten
4. Ruurd Hoekstra, Hedwich Teernstra , Poppenwier met hun Fries Jelte, 33 punten.
5. Marianne Wijdenes, Ellen Wijdenes, Medemblik met hun Welshpony Teddy, 33 punten.

• Schoonste geheel ‘Friese Ras’: Rik Schoenmaker en Karin Draaisma, Lemmer, met hun Fries Redmar), Sjees
• Schoonste geheel ‘Niet-Friese Ras’: Marianne Wijdenes en Ellen Wijdenes, Medemblik, in een wagonette getrokken door hun Welshpony Teddy.
• Aanmoedigingsprijs: Thijmen van der Woude en Dyan Rijpkema, Langweer, (Fries), concourswagen.

Foto's Menno Dijkstra

De winnaars Haitse en Joke Postma uit Marum met hun Fellpony Odin van het Westerkwartier230729 Langweer ringrijderij 1

 

230729 Langweer ringrijderij 3

 

Met 39 punten werden Haitse en Joke Postma uit Marum winnaar van de ringrijderij in Langweer230729 Langweer ringrijderij 4

 

230729 Langweer ringrijderij 5

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?