De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Een heu230803 Langweer CircusSalto c Natasja Smink 3 1000s optreden van kinderen voor publiek in de rood-gele tent van Circus Salto, die traditiegetrouw tijdens de zomervakantie in Langweer wordt opgebouwd. Een aantal jongens en meisjes mocht hun act laten zien tijdens de nieuwe show van het circusgezelschap, dat donderdag 3 augustus 2023 zijn tent aan het water bij het strandpaviljoen in de ‘gezellige en gastvrije’ passantenhaven had opgebouwd.

De hele dag kwamen kinderen en volwassenen al even kijken, vertelt circusdirecteur Sander Balk uit Sneek, die zijn droom waarmaakte en nu met een eigen circus rondreist. In de zomer is het topdrukte voor hem en de circusartiesten. ,,We spelen en verplaatsen het hele circus zo’n vier tot vijf keer per week. Gister waren we nog in het Drentse Borger, vandaag hier in Langweer en vanavond na de show breken we de tent op en gaan direct naar Zuid-Holland, waar we dan in de nacht aankomen.’’

In een uitverkochte tent genoten jong en oud van acrobatiek, messenwerpers, de vertederende loopeenden en natuurlijk de fratsen van Clown Sander en de brutale buikspreekvogel Charlie.

Extra circus
Dit jaar hadden de Juffies van de passantenhaven in Langweer vanwege de komst van het circus extra activiteiten georganiseerd. Om alvast in de stemming komen, konden de kinderen ‘s middags in de ‘strandcircus’ van de Juffies terecht. Ze mochten knutselen, schminken en een steltloper maakte het feest compleet, net als de limonade en wat lekkers.

Foto's: Natasja Smink

230803 Langweer CircusSalto c Natasja Smink230803 Langweer CircusSalto c Natasja Smink 2230803 Langweer circusSalto

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?