De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230809 SKS skutsje Terherne Langweer c Promosfotos nlDe skûtsjesilers van Langweer blikken met gemengde gevoelens terug op de inhaalwedstrijd, die dinsdag 15 augustus 2023 bij Woudsend werd gezeild. Of eigenlijk twee wedstrijden, want na de start om 11.10 uur moesten Sneek en Lemmer terug. Beide skûtsjes waren te vroeg over de lijn. Nadat de eerste ronde was gevaren werd de wedstrijd gestaakt. Lemmer tekende een een protest tegen de commissie aan en daarop besloot de commissie na ongeveer een kwartier zeilen om de wedstrijd te staken en opnieuw te starten.

Het besluit van de commissie in Woudsend was uniek. De herstart was evenwl niet in het voordeel van de Langweerders, omdat zij in de eerste ronde als 4e bij de bovenboei kwam en de tweede keer als zesde.

Halverwege de wedstrijd deed Harmen Brouwer na een paar goede slagen een aanval op de derde plek. Er werd geen ruimte gegeven en de Jonge Jan raakte de boei, waardoor er een extra rondje gedraaid moest worden. Hierdoor eindige een gefrustreerd Langweer uiteindelijk als laatste.

 Foto's: Promofotos.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?