De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Ochtendgloren op mini-camping De Zonnekoningin in Klevenskerke bij Arnemuiden, Zeeland.Een camping met maximaal vijftien kampeerplekken, een theetuin en drie kamers in de stijl van Bêd en Brochje. De eigenaren aan de Gaestdyk 51 in Tjerkgaast hebben vergevorderde plannen voor realisatie van de recreatieve voorziening in het dorp. Burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren willen wel aan een wijziging van het bestemmingsplan meewerken. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen.

De huidige eigenaren willen het kampeerterrein op een perceel achter hun woonboerderij aanleggen. Uit overleg blijkt dat de buren positief tegenover de plannen staan, maar dat ze de kampeerplekken liefst zo ver mogelijk van de kavelgrens af willen hebben. Ze zijn gesteld op hun privacy en zijn bezorgd over mogelijke geluidsoverlast van de kampeergasten. In de plannen houden de initiatiefnemers daar rekening mee. Op de perceelsgrens leggen ze onder andere een ,,robuuste’’ houtsingel aan.

De agrarische bestemming, die op het perceel rust, stond overigens al beperkt kamperen toe. Provincie Fryslân wees in een reactie op het feit dat de agrarische bestemming van het perceel beperkt was vanwege de kansen voor het weidevogelgebied er omheen. Zo lang de omvang van camping en beplanting beneden de 500 m2 blijft, is ook geen archeologisch onderzoek nodig.

Foto: Noordoost.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?