De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230902 Langweer Merke divers 1Het centrum van Langweer was bommetjevol tijdens de buurtenquiz van de Langwarder Merke. Tientallen inwoners deden in teams mee aan het vragenspel, waarin ze de meest uiteenlopende onderwerpen kregen voorgeschoteld. Aan hoge statafels vulden ze hun antwoorden in, druk overleggend over de correctheid ervan. Tijdens de Merke konden de Langweerders zich op meer manieren vermaken. De Allegorische Optocht op donderdagochtend en vrijdagavond was het hoogtepunt.

,,We kijken op een geslaagd weekend terug’’, vertelt Annewies Visser van de Vereniging voor Volksvermaken in Langweer. Enorm content was de organisatie met de inzet van de vrijwilligers en de steun sponsoren. ,,Zonder hen kunnen we de Merke niet draaiende houden.’’

Optocht
In de categorie grote wagens/kleine wagens was er een overduidelijke winnaar: de groep met de opvallende naam “Iedereen behalve Hotze” had een praalwagen met allemaal raceauto’s op het ‘GrandPrix-cicruit van Langweer’ gebouwd. De fraaie bolides met rookeffecten leverde de groep 258 stemmen. De imposante repicla van de Titanic van de groep sUpzwaantje behaalde onder het motto “Pompen of verzuipen” een tweede plek met 167 stemmen.

Bij de categorie kleine/grote groepen was het erg spannend. Met een kleine meerderheid in stemmen wisten de Anonieme Alcoholisten - Ûnderkoffer met 147 punten de winst binnen te slepen. Op een mooie tweede plek met 142 punten eindigden Kjelt, Svend en Yur met hun Langweerder Nacht, waarin allerlei sprookjesfiguren rondliepen.

Stoelendans
Niet alleen de optocht werd goed bezocht, ook de diverse spellen als de buurtenquiz en stoelendans kenden een prima deelnemeraantal. ,,Wat dat betreft het we een Top Merke gehad’’, aldus de organisatoren. In de buurtenquiz eindigde buurtvereniging Tsjillânleane/Hendrik Dijkstraleane/Wieling/Foekjesteech als eerste. De B&B-overnachting werd door Rinse Leenstra uit Langweer gewonnen.

De stoelendans was traditiegetrouw op de Tsjillânleane. Bij de jeugd wisten Lieke de Jong en Folkert de laatste stoel te bemachtigen. Bij de vrouwen had Talinka Waterlander de laatste stoel als eerste. Bij de mannen was het erg spannend en sleepte uiteindelijk Klaas Visser de prijs binnen.

Foto's: Menno Dijkstra

230902 Langweer Merke divers 2

230902 Langweer Merke divers 3

230902 Langweer Merke divers 4

230902 Langweer Merke divers 5

230902 Langweer Merke divers 6

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?