De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Een brand in de schuur van het veehouderijbedrijf van W. Hospes in Raerd heeft een gat in het schuurdak gemaakt. Drie brandweerkorpsen kwamen met onder andere een ladderwagen om het vuur te bestrijden. De bewoners waren zelf al aan het blussen geweest. De brandweer kon hun werk afmaken. Oorzaak is waarschijnlijk een oververhitte kachelpijp. Twee Friese paarden konden uit de schuur worden gered. Een deel van de dakpannen moest worden verwijderd. De harde wind bemoeilijkte het blussen van de brand. Terwijl de brandweer druk bezig was, hielp veehouder Hospes in de ligboxenstal ook nog bij het kalven van een koe.LANGWEER - Brandweerkorpsen van Langweer en Sint Nicolaasga en de hoogwerker van brandweer Heerenveen zijn maandagavond gealarmeerd vanwege een mogelijke brand in sporthal It Tsjillân in Langweer. Er was sprake van rookontwikkeling, maar uiteindelijk kon er geen brandhaard worden gevonden. 

De sporthal werd na de melding voor de zekerheid ontruimd. Waar de rook precies vandaan kwam, is niet bekend. De spuitgasten hebben alles gecontroleerd, maar van brand was volgens Brandweer Fryslân geen sprake. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?