De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

231111 Scharsterbrug wegversmalling c GoogleMaps 1000De wegversmalling op de bebouwde-komgrens van Scharsterbrug moet direct worden verwijderd. Gemeente De Fryske Marren wil pas in het voorjaar van 2024 aan de slag, maar dat duurt Plaatselijk Belang Scharsterbrug veel te lang. Reden is dat meerdere automobilisten schade aan hun voertuig opliepen vanwege de wegverhoging, die is aangebracht om fietsers veilig van het rijwielpad op de weg te geleiden.

,,Voor automobilisten is de situatie nu zeer onveilig’’, aldus het bestuur van Plaatselijk Belang in een bericht aan de leden. Met de gemeente is dit jaar meerdere malen overleg geweest. In de enquête koos het dorp voor een wegversmalling met lange invoegstrook. Een wit kruis op het asfalt voor de inrit naar het weiland met de Brêgepop-inrit zou moeten resulteren in minder overlast door files voor landbouwvoertuigen.

Met verplaatsing van het kombord van de wegversmalling naar de berm kunnen automobilisten voorzichtig over de hobbel rijden. De tijdelijke maatregelen zijn in juni 2023 uitgevoerd. De gemeente stelde begin deze week voor om het bebouwde-kombord weer terug te plaatsen en af te willen zien van het verwijderen van de versmalling. Het dorp gaat daar niet mee akkoord.

,,Verder uitstel is onacceptabel. We vinden dat het allemaal veel te lang duurt’’, aldus Plaatselijk Belang. Het bestuur adviseert bewoners die als gevolg van de wegversmalling schade aan hun voertuigen hebben opgelopen, aan te kloppen bij de gemeente.

Foto: Gooogle Maps

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?