De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

231125 Legemeer schapen op drift door hond liggendDrie schapen in een weiland in Legemeer zijn zaterdagavond laat door een hond verscheurd. Een passant heeft de lichtgekleurde hond van de dieren weg getrokken. De overige van de 35 schapen tellende kudde raakten zo in paniek dat ze dwars door de afrastering uit het weiland zijn gevlucht. Met behulp van voorbijgangers zijn de dieren weer naar hun eigen plek gedirigeerd.

Voor de derde opeenvolgende nacht is de kudde in Legemeer aangevallen. Ook donderdag- en vrijdagavond was het raak. Het gaat om dezelfde lichtgekleurde, waarschijnlijk witte hond, die het op de schapen had voorzien.

,,We begrijpen dat honden soms verdwijnen, maar dit veroorzaakte niet alleen schade aan onze dieren, maar ook angst en onrust in de kudde. We zijn nu op zoek naar de eigenaar van deze hond om een oplossing te vinden’’, aldus de eigenaresse. Ook vraagt ze of mensen zich willen melden als ze weten van wie de hond kan zijn.

De eigenaresse wil ook graag in contact komen met de man die de hond van de schapen heeft losgemaakt.

Informatie naar .

Foto: DeSintNykster.nl

231125 Legemeer schapen op drift door hond

Een van de schapen wordt aan touw weer teruggebracht. (Foto AMW)231125 Legemeer schaapaantouw

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?