De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

231130 SIntNyk SVDonia schets sportparktDe voetbalverenigingen VVI uit Idskenhuizen, Renado uit SInt Nicolaasga en Langweer hebben hun schets voor een gezamenlijk nieuw sportpark klaar. De werkgroep met de werknaam “Sportvereniging Donia” werkt hard om deze wens te kunnen vertalen naar een concreet plan. De leden van deze groep zijn afkomstig van de diverse verenigingen.

In nauwe samenwerking met gemeente De Fryske Marren is in eerste instantie een locatie bepaald. Vervolgens heeft de gemeente een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Als gevolg hiervan ontstond voor de stuurgroep de mogelijkheid om externe adviseurs te raadplegen. Een deel van de stuurgroep heeft de afgelopen tijd, samen met gemeente, gesprekken gevoerd met Wijbenga Tromp Architecten en Adviseurs (WTAA) uit Sneek.

Tijdens die gesprekken zijn de wensen door de architect naar een eerste schetsontwerp vertaald. Het plan is aan de eisen en normen van onder andere de landelijke voetbalbond KNVB  getoetst, maar ook aan bijvoorbeeld bouwkundige eisen en normen. Het eerste schetsontwerp vormt de basis voor de verdere gesprekken. Naast het vormgeven van de opstal is de stuurgroep ook bezig met onderzoeken wat de beste organisatiestructuur moet worden. Daarnaast moeten de financiële gevolgen in kaart worden gebracht.

Video/still uit video: Sportvereniging Donia

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?